Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2010 11:40 - новият ред
Автор: mischon Категория: Политика   
Прочетен: 919 Коментари: 1 Гласове:
0



Новият глобален ред на финансовата олигархия и международния ционизъм се прокарва агресивно по света от САЩ, Израел и Европейския съюз.

Ще имат ли ресурс тези сили да установят глобално господство? Много белези сочат, че ресурсите им вече привършват и Глобалният ред е на път да се разпадне, преди да се е установил напълно. Независимите икономики по света вече се измъкват от неговия диктат. Тяхната сила все повече нараства над фалираща Америка. В 21 век Новият световен ред забуксува необратимо. С неговия край ще падне страницата на една епоха и ще се отвори нова...

ОБРАТЪТ

image Краят на САЩ

Икономиката на САЩ пълзи към стагфлация - отсъствие на ръст, съпровождан от инфлация. Това не може да издържи нито една икономика в света. Фалитът на САЩ е неизбежен.


Новата Голяма депресия

През последните месеци в САЩ настъпи финансов срив, след като много американци вече не могат да изплащат ипотеките на жилищата си. Банки гиганти изгубиха милиарди. Вълната на кризата заля и Европа. Европейската банка отпусна 100 милиарда евро, за да спаси банките, американският Федерален резерв добави още 24 млрд. долара, но въпреки това краят не се вижда.

29.01.2008

image

Глобалната криза все повече се засилва и коментарите са все по-"апокалииптични". Какво стои зад нея.

още = >


Банкрутът: най-голямата опасност за САЩ

Чалмърс Джонсън
11. 02. 2008

Когато F-16 спрат да летят...

image

Единствената закрила на нашите управници свършва горивото

Наближаващият военен и икономически срив на САЩ и тяхната международна система означава за нас и за още десетки народи само едно - свобода. Свобода от натрапените ни отвън правителства... Със своята наглост, те сами предопределиха съдбата си...


Збигнев Бжежински:

Влиянието на САЩ намалява

Америка е затънала в кризи в Близкия изток, Персийския залив, Афганистан и Пакистан. Световното влияние на САЩ в момента намалява.

image

"Войната в Ирак е историческо, стратегическо и морално бедствие, което предприето въз основата на грешни предположения, делегитимира Америка в глобален мащаб.

Да се твърди, че Америка е вече във война в региона с по-широка ислямистка заплаха, в която Иран е епицентъра, означава Америка сама да провокира най-лошите си кошмари."

още = >

image

Независимите икономики

Икономическата война Новият ред се разпада и доказателство е надигането на независимите икономики и лидери по света срещу неговия бастион - САЩ

Китай вече е № 1

Китайците вече изкупуват не само фалиралата американска икономика, а и Западна европа

Защо САЩ се страхуват от Китай?

САЩ от години изразява безпокойство от увеличаването на военната мощ на Китай.
САЩ са едни от основните противници на премахването на ембаргото за износ на въоръжения за Китай, наложено през 1989 г. Това е отговора на САЩ към

новата ос: Русия-Китай-Индия и Бразилия,

която е изключително застрашителна за американската икономика. Китай е отдавна на първо място в света по износ на стоки, следван от Индия, Япония и Бразилия.

image

Съвременен Китай


imageИндианците се отцепват от САЩ

Декември 2007 г.

Индианците дакота (сиуксите) прекратиха 150-годишния си договор с Федералното правителство и обявиха, че създават държава Лакота на територии на 5 американски щата.
"Ние повече не сме граждани на САЩ", заяви индианския представител Ръсел Мийнс пред репортери и делегация на боливийското посолство. Останалите народности в Лакота могат да продължат да живеят в страната. Жителите й ще бъдат освободени от данъци, ако се откажат от американското си гражданство.
Според Мийнс, излизането от състава на САЩ е напълно легално: “Решението съответства със законодателството на САЩ и с международните договори от Виенската конвенция ратифицирани от САЩ и международната общност през 1980 г."
В посланието на вождовете до Държавния департамент на САЩ, се казва, че едностранното оттегляне от договорите е мотивирано от това, че те са “само думи на хартия, които нямат никаква стойност и нееднократно са били нарушавани от САЩ".
Водачите на Лакота ще открият свои дипломатически мисии в редица страни.
Те настояват за излизане от техните земи на въоръжените сили на САЩ, както и това да бъде наблюдавано от представители на ООН.
Индианците започват борбата си за независимост през 1974 г. с декларация за независимост, подобна на Декларацията за независимост на САЩ от Англия. През септември 2007г. ООН прие декларацията за правата на коренните народи, въпреки съпротивата на САЩ.

още=

image

Иран вече е ядрена сила

image

Техеран е започнал да произвежда собствено ядрено гориво.
Той може да произведе радиоактивен материал за бомба за не повече от една година.

На военен парад в Техеран бе показана нова далекобойна ракета с голям обсег - "Гадр" (Мощ) - с далекобойност 1800 км.
Ирански военни експерти вече са заявявали, че са увеличили радиуса на действие на "Шахаб-3" до 2000 км.

Техеран показа нов изтребител
20 септември 2007

Показани бяха два изтребителя "Саеге", които бяха окачествени като самолети от най-ново поколение. Новите изтребители приличат на американските Ф-18, но разполагат с по-големи възможности.

image
image Иран редовно съобщава за постигнат значителен напредък в производството на оръжия, припомня Франс прес.

Иран  - бялата страна в Азия

още =>


Социалистическите страни днес

image Пхенян - Северна Корея

Китай вече е най-развитата икономика в света, стандартът на средния виетнамец е няколко пъти по-добър отколкото у нас. Северна Корея успя да развие мощен военен потенциал, който я превърна в една от първостепенните военни сили в света.


image

image




Тагове:   новият,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. grigorsimov - Няма независими икономики!
16.01.2010 22:50
Може би само Иран донякъде е независим, но е в много слаби позиции. А Китай, както и "бившите" социалистически страни, са си еврейски владения.
Да, самоназначилите се световни господари, подготвят Китай да замени САЩ, но това само ще замени поне привидната свобода, в която сега живеем, с нова световна еврейска комунистическа диктатура, или както самите ционисти я наричат в тайните протоколи - "Фантастичен деспотизъм" - истинското име на Новия им световен ред!
Незнанието, наивността и самозалъгването са изключително вредни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mischon
Категория: Бизнес
Прочетен: 63336
Постинги: 40
Коментари: 8
Гласове: 41
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930